Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Govej bočnik v pečici

Govej bočnik se v večini uporablja za okusno juho, a z malo iznajdljivosti ga lahko pripravite tudi v pečici. Res, da je nekoliko daljša priprava, a se splača že zaradi okusov potrpeti...
4 OSEBE
2,20 URE
Sestavine:
1,40 kg govejega bočnika (cca trije kosi)
0,07 kg korenine peteršilja (cca polovica srednje velikega)
0,20 kg čebule (cca ena večja)
0,12 kg korenja (cca eno)
4 stroke česna
1 zvrhana žlica gorčice
0,25 l rdečega vina
3 žlice bučnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper
1/2 goveje jušne kocke 

PRIPRAVA
Govej bočnik operemo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in osušimo. Nato ga natremo s soljo in poprom.

V kozico (ki jo lahko uporabljate tudi v pečici) vlijete bučno olje in segrejete. Nato dodate bočnik v kosih in ga popeče na obeh stranh (vsaka stran 4 minute).
Zelenjavo (korenje, čebula, koreninoa peteršilja, česen) očistimo, narežemo na kocke, stresemo k popečenemu bočniku in pražimo še 4 minute. 

Nato vse skupaj zalijemo z vinom, kateremu smo primešali gorčico in 0,25 l vode.

Ko tekočina zavre, pustimo še 4 minute, da se kuha.
Kozico dobro pokrijemo z ALUfolijo ter jo pstavimo v ogreto pečico na 175°C, za 2 ure.
Meso odstranimo iz kozice. Nato s pomočjo paličnega mešalnika tekočino zmeljemo, da dobimo gladko ter gosto omako.
SERVIRANJE
Kosom mesa odstranite kost in ga razrežete na večje kose. Nato na servirni krožnik položite prilogo (polnozrnati špageti, lahko uporabite tudi polento, njoke, krompirjev pire...), dodate nekaj koščkov mesa in oblijete z omako.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]