>

Piščančji želodčki na zelenjavnem pireju

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: želodčke lahko nadomestimo s piščančjimi jetrcami (solimo na koncu, da ne postanejo "gumijaste")
PIŠČANEC, DROBOVINA RECEPTI, PIŠČANČJI ŽELODČKI, KUHARSKI RECEPTI


Sestavine za 2 osebe:
0,25 kg očiščenih piščančjih želodčkov
1 srednje velika čebula
1 srednje velik rdeč korenje
1/3 srednje velike rumene kolerabe
2 krompirja
2 stroka česna
3 žlice olivnega olja
1 žlica masla
sol, poper
majaron, lovorjev list, timijan

Predpriprava:
- piščančje želodčke operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- čebulo očistimo ter narežemo na tanke lističe
- korenje, kolerabo in krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke velikosti graha
- česen očistimo ter sesekljamo

Priprava:
Zelenjavo (korenje, koleraba, krompir) skuhamo v vodi kateri smo dodali ščepec majarona, soli, timijana ter en lovorjev list. Kuhamo 20 minut.
Ko je kuhano, odlijemo vodo, odstranimo lovorjev list, dodamo žlico masla in s pomočjo vilice grobo pretlačimo.

Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo piščančje želodčke ter pražimo 20 minut. Želodčke solimo in popramo, dodamo sesekljan česen. Ko česen zadiši, zalijemo s 0,05 l vode in dušimo pokrito 10 minut.

Serviranje:
Na servirno posodo položimo zelenjavni pire in ga oblikujemo v pravokotno obliko, obložimo z dušenimi želodčki in prelijemo z omako.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018