Slider

slide 21 to 26 of 11

Vlečeno testo

Receptura za preprosto pripravo vlečenega testa, ki ga lahko uporabimo za zavitek, burek, pite...

Kaj in koliko potrebujete za pripravo vlečenega testa?

350 g moke, tip 500
15 ml olivnega olja 
150 ml hladne vode
1 žlica alkoholnega kisa
1 jajce
1 ščepec soli
olivno olje za premaz



PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo ščepec soli, jajce ter prelijemo z mešanico iz vode, olja in kisa.

Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min, pri gnetenju NE uporabite dodatne moke).

Oblikujemo hlebček.
Hlebček testa postavimo v skledo. Nato ga, na tanko, premažemo z olivnim oljem in pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati 30 minut.
Testo stresemo na delovno površino, ki smo jo prekrili s krpo in potrosili z moko.

S kuhinjskim valjem testo razvaljamo v obliko kroga, debeline pol centimetra. Nato ga s pomočjo rok čim tanjše razvlečemo.
Receptura oz. hlebček testa zadostuje za klasičen pekač. Tanko razvlečeno testo je velikosti 120*80 cm.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo