Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vrtnice z malinami

Teta jesen poleg nižjih temperatur, ob pogledu na naravo ponuja pomirjujoče odtenke... A hkrati prinaša tudi manjše spremembe na jedilniku. Pri pripravi okusnih sladic v ospredje počasi vstopa preprosto in zelo hvaležno kvašeno testo, ki ponuja kopico rešitev.
Teta jesen poleg nižjih temperatur, ob pogledu na naravo ponuja pomirjujoče odtenke... A hkrati prinaša tudi manjše spremembe na jedilniku. Pri pripravi okusnih sladic v ospredje počasi vstopa preprosto in zelo hvaležno kvašeno testo, ki ponuja kopico rešitev.
Testo… 1 kocka kvasa Fala
500 ml mleka
250 ml smetane
1,05 kg moke
120 g masla
50 g sladkorja
5 rumenjakov
3 male žličke soli
Nadev… 250 ml mleka
3 žlice pšeničnega zdroba
500 g malin
250 g skute
150 g mascarpone sirčka
150 g sladkorja
2 beljaka
jajce za premaz



Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo lističe masla. Najprej mešamo počasi, zadnjih deset minut na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj in začne testo odstopati od posode. Posodo pokrijemo in damo testo na toplo vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev: v vrelem mleku skuhamo pšenični zdrob in mlačnega primešamo skuti in mascarpone sirčku. Iz sladkorja in beljakov stepemo trd sneg in ga skupaj s polovico malin nežno primešamo nadevu.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo par minut počivati. Spočito testo razvaljamo in izrežemo majhne krogce, ki jih po tri zlagamo v vrsto, tako da se delno prekrivajo. Na zadnjega položimo žličko nadeva in pri tem začnemo zvijati skupaj. Dobljeni kolutek prerežemo na sredini na pol in postavimo polovički pokončno na ravno odrezani del na pekač. 
Vrtnice premažemo s stepenim jajcem, na sredino vsake pa položimo malino, nato jih damo ponovno vzhajati za 20 minut. Vzhajane prestavimo v vročo pečico in pečemo pri 175°C približno 25 minut, da se lepo obarvajo.

alergen tabla
OGLASNO SPOROČILO, AVTOR SLIK IN RECEPTA : MIRJAM KAVČIČ, BONOPAN
Print Friendly and PDF
-->
7
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo