Tole niso navadne pice. To so ognjene krompirjeve pice, ki presenetijo že z osnovo – brez testa, brez kvasa… ampak s krompirjevimi njoki! Jep, prav si prebral. Njoki gredo tokrat v čisto novo vlogo in rezultat je top.
Recept je ena tistih idej, ki reši kosilo, večerjo ali brunch, ko hočeš nekaj posebnega, ampak brez kompliciranja. Zunaj zapečena osnova, znotraj mehka. Pa feta krema, pečen češnjevec in na koncu še sveža rukola za svežino.
Če ti že po opisu malo špili po ustih – potem boš po prvem ugrizu rekel samo še: “Kdaj jih spet delamo?”
V sklopu krompirjevih receptov je tole eden tistih, ki jih moraš probat. Domači bodo navdušeni, ti pa zadovoljen, da si zadevo speljal v 45 minutah.
Recept je ena tistih idej, ki reši kosilo, večerjo ali brunch, ko hočeš nekaj posebnega, ampak brez kompliciranja. Zunaj zapečena osnova, znotraj mehka. Pa feta krema, pečen češnjevec in na koncu še sveža rukola za svežino.
Če ti že po opisu malo špili po ustih – potem boš po prvem ugrizu rekel samo še: “Kdaj jih spet delamo?”
V sklopu krompirjevih receptov je tole eden tistih, ki jih moraš probat. Domači bodo navdušeni, ti pa zadovoljen, da si zadevo speljal v 45 minutah.
Sestavine (za 12 kosov)
-
2 jajci
-
voda
zavitek krompirjevih njokov (gotov izdelek ; 1 kg)
-
po 1 ščep: poper, origano, paprika v prahu, rožmarin
-
200 g sira feta
-
200 ml sladke smetane
-
1/4 žličke kajenskega popra
-
12 češnjevih paradižnikov
-
50 g rukole
Postopek
-
Priprava mase
Pečico ogrejemo na 185 °C. Jajci ubijemo v merilni lonec, prilijemo toliko vode, da dosežemo 700 ml, in dobro premešamo. -
Oblikovanje testa
Dodamo njoke in z metlico dobro premešamo, da dobimo kompaktno zmes (pomagate si lahko tudi z električnim mešalnikom). Začinimo s ščepcem popra, majaronom, papriko v prahu in rožmarinom. Počakamo 10 minut, da se masa napoji. Oblikujemo 12 cmokov, jih sploščimo v kroge ( približno Ø 10 cm) in položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut. -
Krema
Feto narežemo na kocke, dodamo sladko smetano in zmešamo v kremo. Začinimo s kajenskim poprom. -
Oblaganje pic
Pečene krompirjeve osnove premažemo s feta kremo, dodamo četrtinke češnjevih paradižnikov in jih rahlo pritisnemo ob testo. Pečemo še 10 minut. -
Zaključek
Rukolo očistimo, operemo, po potrebi razpolovimo in razporedimo po pečenih picah.
Ni komentarjev
Objavite komentar