Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tortilja z domačimi rdeče falafli in karamelizirano čebulo

Tortilja z domačimi falafli iz rdeče pese, karamelizirano čebulo in jogurtovo omako – barvito, okusno in pripravljeno brez kompliciranja.
0
Fotografija odprte tortilje z domačimi falafli iz rdeče pese, rukolo, češnjevim paradižnikom, karamelizirano čebulo in jogurtovim prelivom.

Ko si zaželiš nekaj barvitega, svežega in hkrati nasitnega – so ti falafli popolna izbira. Kombinacija pečene rdeče pese in čičerike ustvari krasno teksturo, okus pa dopolni nežna zeliščna nota. Postreženi v tortilji s karamelizirano čebulo, svežo rukolo in jogurtovim prelivom? Vikend razvajanje, ki ga ne boš pozabil.

Sestavine (9 falaflov - 3 osebe)

Za falafle

  • 1 srednje velika rdeča pesa (kuhana, cca 150 g)

  • 1 pločevinka čičerike (400 g, odcejena)

  • 2 stroka česna

  • ½ rdeče čebule

  • 3 žlice polnozrnate moke

  • 1 ščep kumine

  • ½ žličke mlete sladke paprike

  • 1 žlica limoninega soka

  • sol in poper po okusu

  • par vejic svežega koriandra

  • olja za peko

Ostalo

  • 3 tortilje

  • 1 rdeča čebula

  • 1 žlička rjavega sladkorja

  • 1 žlička balzamičnega kisa

  • 2 pesti rukole

  • 6 češnjevih paradižnikov

  • olivno olje

Jogurtov preliv

  • 100 g grškega jogurta

  • 1 žlička limoninega soka

  • ščepec soli

  • 1 žlička olivnega olja

Postopek priprave

🔹 Priprava falaflov

  1. Kuhano peso olupi in nareži na manjše kose.

  2. V multipraktiku zmešaj peso, čičeriko, česen, čebulo, polnozrnato moko, kumino, papriko, limonin sok, sol, poper in koriander.

  3. Mešaj, dokler ne dobiš kompaktne, rahlo grobe mase. Če je masa premehka, dodaj še malo polnozrnate moke.

  4. Oblikuj majhne polpetke (velikosti oreha).

  5. Položi jih na papir za peko, pokapaj z oljem in peci 22 minut pri 200 °C, obrni jih na pol poti.

🔹 Karamelizirana čebula

  1. Rdečo čebulo nareži na tanke rezine.

  2. V ponvi segrej malo olja, dodaj čebulo, sladkor in kis. Praži na nizkem ognju 12 minut, da se zmehča in rahlo karamelizira.

🔹 Jogurtov preliv

V manjši skledi zmešaj jogurt, limonin sok, sol in olivno olje. Po želji lahko dodaš še ščepec granulat česna.

🔹 Sestavljanje tortilj

  1. Tortilje rahlo segrej (v ponvi ali mikrovalovni).

  2. Na vsako razporedi nekaj rukole, 3 falafle, karamelizirano čebulo in narezane češnjeve paradižnike.

  3. Pokapaj z jogurtovim prelivom.

Falafle lahko pripraviš dan vnaprej in jih le pogreješ. Če ostane – poskusi naslednji dan v skledi s kuskusom ali v pita kruhku! Lahko jih tudi zamrzneš.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo