Petki so idealni za nekaj, kar izgleda, kot da si se trudil – a si v resnici vse opravil že vnaprej. Ta piščanec je mariniran v jogurtu, kar ga naredi mehkega in sočnega, medtem ko začimbe z vonjem kumine in paprike pričarajo čisto drugačen okus kot običajno. Gre v ponev ali pečico, k njemu pa samo solata ali malo riža. In vikend je lahko že skoraj tukaj.
Sestavine (za 2 osebi)
-
3 piščančja stegna brez kosti in kože (ali 300 g piščančjih prsi)
-
100 g grškega jogurta
-
1/2 žličke mlete kumine
-
1/2 žličke mlete paprike
-
1 strok česna (strt)
-
1 žlica limoninega soka
-
sol, poper po okusu
olje za peko
-
svež koriander
100 g ostre moke
čajna žlička pecilnega praška
Postopek
-
Piščanca nareži na večje kose. V skledi zmešaj vse sestavine za marinado.
-
Piščanca stresi v marinado in pusti vsaj 15 minut (lahko tudi čez noč).
Piščanca iz marinade povaljaj v mešanice moke in pecilnega praška. Zlagaj s presledki na pekač.
-
Peci v pečici ogreti na 190 stopinj 16 minut, dokler ne dobi zlate skorjice (lahko tudi kar ocvreš v fritezi).
-
Postrezi s prilogo po izbiri – rižem, tortiljo ali svežo zelenjavo.
Za bolj karameliziran učinek lahko proti koncu peke pokapaš z medom.

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar