Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec v jogurtovi marinadi s kumino

Recept za sočnega piščanca v jogurtovi marinadi z aromatičnimi začimbami. Hiter petkov obrok z nežnim, orientalskim pridihom.
0
Piščanec v jogurtovi marinadi z aromo kumine je sočen in hitro pripravljen recept za petkovo kosilo – z žara ali iz ponve.

Petki so idealni za nekaj, kar izgleda, kot da si se trudil – a si v resnici vse opravil že vnaprej. Ta piščanec je mariniran v jogurtu, kar ga naredi mehkega in sočnega, medtem ko začimbe z vonjem kumine in paprike pričarajo čisto drugačen okus kot običajno. Gre v ponev ali pečico, k njemu pa samo solata ali malo riža. In vikend je lahko že skoraj tukaj.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 3 piščančja stegna brez kosti in kože (ali 300 g piščančjih prsi)

  • 100 g grškega jogurta

  • 1/2 žličke mlete kumine

  • 1/2 žličke mlete paprike

  • 1 strok česna (strt)

  • 1 žlica limoninega soka

  • sol, poper po okusu 

  • olje za peko

  • svež koriander 

  • 100 g ostre moke

  • čajna žlička pecilnega praška

Postopek

  1. Piščanca nareži na večje kose. V skledi zmešaj vse sestavine za marinado.

  2. Piščanca stresi v marinado in pusti vsaj 15 minut (lahko tudi čez noč).

  3. Piščanca iz marinade povaljaj v mešanice moke in pecilnega praška. Zlagaj s presledki na pekač.

  4. Peci v pečici ogreti na 190 stopinj 16 minut, dokler ne dobi zlate skorjice (lahko tudi kar ocvreš v fritezi).

  5. Postrezi s prilogo po izbiri – rižem, tortiljo ali svežo zelenjavo.

Za bolj karameliziran učinek lahko proti koncu peke pokapaš z medom.

Ocena
POGLEJ PREDNO GREŠ NA MORSKI POTEP V IZOLO!

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo