Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špageti z jurčki

Špageti z jurčki so hitro, preprosto in bogato vegi kosilo, pripravljeno v manj kot 30 minutah. Popoln torek za ljubitelje gob in testenin.
0

V torek zadiši po gozdu in nostalgiji. Jurčki – ali sveži, ali zamrznjeni, ali iz dobre zaloge – vedno pričarajo globok, zemeljski okus, ki se čudovito poveže s testeninami. Ta recept je prava poslastica za ljubitelje preprostih, a bogatih okusov. Pripravljen je v manj kot 30 minutah, a deluje, kot da si kuhal precej dlje.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 200 g špagetov

  • 200 g jurčkov (sveži ali zamrznjeni)

  • 1 majhna čebula

  • 1 strok česna

  • 1 žlica masla

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 1 žlička timijana

  • sol, poper po okusu

  • nariban parmezan

Postopek

  1. Špagete skuhaj v slani vodi po navodilih in shrani nekaj vode od kuhanja.

  2. Na olju in maslu popraži sesekljano čebulo, nato dodaj česen in na kocke narezane jurčke.

  3. Praži 8 minut, da jurčki lepo porjavijo. Začini s soljo, poprom in timijanom.

  4. Vmešaj kuhane testenine in po potrebi dodaj nekaj vode od kuhanja.

  5. Potresi s parmezanom in takoj postrezi.

Če imaš pri roki malo svežega peteršilja ali žlico pestota – kar pogumno. Testenine bodo še bolj aromatične.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo