Petki so za lažje korake – tudi v kuhinji. Ta rižota je sveža, rahlo sladkasta po koromaču, z rahlo kislino limone in umamijem parmezana. Preprosta sestava, a polna okusa. Prava pomladno-poletna klasika na žlico.
Sestavine (za 2 osebe)
-
200 g riža za rižote
-
1 manjša čebula
-
1 manjši koromač
-
2 žlici olivnega olja
-
50 ml belega vina
-
600 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + jušna zelenjavna kocka
-
sok in naribana lupinica 1/2 limone
-
40 g parmezana
-
sol, poper po okusu
Postopek priprave
-
Čebulo drobno sesekljaj, koromač nareži na tanke rezine.
-
V ponvi segrej olje, dodaj čebulo in praži 3 minute.
-
Dodaj koromač, praži še nekaj minut, nato vsuj riž in dobro premešaj.
-
Zalij z vinom, nato postopoma dolivaj jušno osnovo (vročo) in kuhaj približno 20 minut (stalno mešanje!).
-
Proti koncu dodaj limonino lupinico, sok in nariban parmezan. Po okusu sol, poper.
-
Pokrij in pusti stati 2 minuti pred serviranjem.
Če želiš še več svežine, dodaj tik pred koncem pest nasekljanega drobnjaka ali mladih listov špinače. Lahko pa postrežeš z žličko rikote na vrhu.

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar