Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rižota s koromačem, limono in parmezanom

Kremasta rižota s koromačem, limono in parmezanom je svež, prefinjen recept za petkovo kosilo brez mesa – enostavno, hitro in izjemno aromatično.

Petki so za lažje korake – tudi v kuhinji. Ta rižota je sveža, rahlo sladkasta po koromaču, z rahlo kislino limone in umamijem parmezana. Preprosta sestava, a polna okusa. Prava pomladno-poletna klasika na žlico.

Kremasta limonina rižota s trakovi koromača, limonino lupinico in naribanim sirom, postrežena z rezino limone

Sestavine (za 2 osebe)

  • 200 g riža za rižote 

  • 1 manjša čebula

  • 1 manjši koromač

  • 2 žlici olivnega olja

  • 50 ml belega vina 

  • 600 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + jušna zelenjavna kocka

  • sok in naribana lupinica 1/2 limone

  • 40 g parmezana

  • sol, poper po okusu

Postopek priprave

  1. Čebulo drobno sesekljaj, koromač nareži na tanke rezine.

  2. V ponvi segrej olje, dodaj čebulo in praži 3 minute.

  3. Dodaj koromač, praži še nekaj minut, nato vsuj riž in dobro premešaj.

  4. Zalij z vinom, nato postopoma dolivaj jušno osnovo (vročo) in kuhaj približno 20 minut (stalno mešanje!).

  5. Proti koncu dodaj limonino lupinico, sok in nariban parmezan. Po okusu sol, poper.

  6. Pokrij in pusti stati 2 minuti pred serviranjem.

Če želiš še več svežine, dodaj tik pred koncem pest nasekljanega drobnjaka ali mladih listov špinače. Lahko pa postrežeš z žličko rikote na vrhu.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo