Svinjski medaljoni so mehki in hitro pečeni, gorčična omaka pa doda prijetno pikantno-sladek okus. Listi rdeče pese kot priloga poskrbi, da je obrok uravnotežen in poln vitaminov.
Sestavine (za 2 osebi)
-
300 g svinjskega fileja (ribica)
-
1 žlica gorčice
-
100 ml sladke smetane za kuhanje
-
200 g listov rdeče pese
-
1 strok česna
-
1 žlica olja
-
sol, poper po okusu
Postopek
-
Meso nareži na medaljone, začini in na hitro popeci v ponvi (3 minute na stran).
-
Dodaj gorčico in smetano, kuhaj še 2 minuti.
-
Liste rdeče pese očisti, nareži in skuhaj (3 minute) v osoljeni vodi, nato odcedi.
-
V ponvi segrej olje, dodaj česen in liste rdeče pese ter na hitro premešaj.
Če želiš bolj izrazit okus omake, dodaj žličko polnozrnate gorčice.

Krompir da testu neverjetno mehkobo, ajdova moka pa tisto rahlo zemeljsko noto, ki jo ne pozabiš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar