Bela fižolova enolončnica je hranljiva in nasitna, a hkrati lahka. Z dodatkom sveže zelenjave dobi poletno svežino, pripraviš pa jo hitro, ker fižol iz pločevinke skrajša čas kuhanja.
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 pločevinka belega fižola (400 g)
-
1 korenček
-
1 bučka
-
1/2 rdeče paprike
-
1 manjša čebula
2 stroka česna
-
600 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + zelenjavna jušna kocka
-
1 žlica olivnega olja
-
sol, poper po okusu
vejica luštreka
Postopek
-
Zelenjavo nareži na kocke, čebulo in česen drobno sesekljaj.
-
V loncu segrej olje, dodaj čebulo in jo popraži.
-
Dodaj zelenjavo, praži 5 minut.
-
Primešaj fižol (z tekočine iz konzerve) in zalij z jušno osnovo.
-
Kuhaj 15 minut, začini po okusu, potrosi z grobo zrezanim luštrekom in postrezi.
Za bolj gost obrok dodaj na koncu pest testenin in kuhaj še 5 minut.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar