Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Solata iz pečene koruze z limeto, čilijem in rdečo papriko

Sočna solata iz pečene koruze z rdečo papriko, čilijem in limeto – popolna poletna priloga za žar in piknike.

Ko sonce še vedno prijetno greje in so večeri polni vonja po žaru, ni boljše priloge kot sočna, sladkasta koruza, pečena na žaru. Avgust in september sta njen vrhunec, zato je zdaj idealen čas, da jo pripraviš na način, ki bo navdušil prav vsakega gosta.

Barvita solata iz pečene koruze z rdečo papriko, čilijem in limeto, postrežena kot poletna priloga za žar

Ta solata z dodatkom rdeče paprike, čilija, limete in svežih zelišč je prava eksplozija okusov.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 4 sveži koruzni storži (olupljeni)

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 rdeča paprika, narezana na majhne kocke

  • 1 majhna rdeča čebula, drobno nasekljana

  • 1 svež čili, drobno nasekljan (po okusu)

  • sok 2 limet

  • 1 pest svežega koriandra (ali peteršilja), sesekljan

  • sol in sveže mlet poper po okusu

Priprava

  1. Pripravi koruzo: Storže premaži z malo olivnega olja in jih rahlo posoli.

  2. Pečenje: Položi jih na vroč žar ali žar ponev ter peci 10–12 minut, občasno obračaj, da se zrna lepo obarvajo in postanejo mehka.

  3. Zrna: Malo ohlajeno koruzo postavi pokonci in z ostrim nožem odreži zrna.

  4. Zmešaj: V večji skledi zmešaj pečena koruzna zrna, papriko, čebulo, čili, koriander, limetin sok, preostalo olje, sol in poper.

  5. Postrezi: Postrezi še toplo ali ohlajeno.

Za bolj kremasto noto dodaj koščke avokada ali nadrobljen feta sir.

Mini jagodne tortice
Mini jagodne tortice

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo