Ko sonce še vedno prijetno greje in so večeri polni vonja po žaru, ni boljše priloge kot sočna, sladkasta koruza, pečena na žaru. Avgust in september sta njen vrhunec, zato je zdaj idealen čas, da jo pripraviš na način, ki bo navdušil prav vsakega gosta.
Ta solata z dodatkom rdeče paprike, čilija, limete in svežih zelišč je prava eksplozija okusov.
Sestavine (za 4 osebe)
-
4 sveži koruzni storži (olupljeni)
-
2 žlici olivnega olja
-
1 rdeča paprika, narezana na majhne kocke
-
1 majhna rdeča čebula, drobno nasekljana
-
1 svež čili, drobno nasekljan (po okusu)
-
sok 2 limet
-
1 pest svežega koriandra (ali peteršilja), sesekljan
-
sol in sveže mlet poper po okusu
Priprava
-
Pripravi koruzo: Storže premaži z malo olivnega olja in jih rahlo posoli.
-
Pečenje: Položi jih na vroč žar ali žar ponev ter peci 10–12 minut, občasno obračaj, da se zrna lepo obarvajo in postanejo mehka.
-
Zrna: Malo ohlajeno koruzo postavi pokonci in z ostrim nožem odreži zrna.
-
Zmešaj: V večji skledi zmešaj pečena koruzna zrna, papriko, čebulo, čili, koriander, limetin sok, preostalo olje, sol in poper.
-
Postrezi: Postrezi še toplo ali ohlajeno.
Za bolj kremasto noto dodaj koščke avokada ali nadrobljen feta sir.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar