Nedelja kliče po toplem in dišečem krožniku – jurčkova rižota je popolna izbira. Priprava je hitra, okus pa bogat in poln gozdne arome.
Sestavine
- 250 g riža za rižoto
- 200 g svežih jurčkov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + 1 jušna kocka
- 50 g parmezana
- 1 žlica masla
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
- V loncu segrej malo olja in prepraži nasekljano čebulo ter česen.
- Dodaj narezane jurčke in jih hitro popeci, da spustijo aromo.
- Primešaj riž in ga malo prepraži, nato začni zalivati z jušno osnovo po zajemalkah.
- Med stalnim mešanjem postopoma dodajaj osnovo, dokler riž ni kuhan (18–20 minut).
- Na koncu vmešaj maslo in parmezan, da postane kremasto.
Za piko na i posuj s svežim peteršiljem in dodaj nekaj kapljic olivnega olja.

Ni komentarjev
Objavite komentar