Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

fižolova juha z brokolijem

sestavine za 4 osebe:

800g belega fižola v konzervi
400g brokolija
2 čebuli
40g ribanega parmezana
0,7 l vode
začimbe ( sol, vegeta, majaron, poper, lovorjev list)
1 paradižmik
1 kocka koncentrata za pečenkino omako
1 rdeče korenje
šop svežega luštreka

priprava:

Čebulo olupimo, nasekljamo ter na olivnem olju prepražimo , da dobi zlato rumeno barvbo. Olupimo in naribamo korenje, paradižnik narežemo na kocke ter oboje dodamo čebuli in pražimo. Fižol stresemo z konzerve , splaknemo , odcedimo in dodamo praženi mešanici. Začinimo, premešamo in zalijemo z vodo ter dodamo koncetrat. Ko zavre, na srednjem ognju kuhamo 20min in nato dodamo nacvetkan brokoli ter kuhamo še 10minut. Juho serviramo v globokem krožniku, posujemo z ribanim parmezanom in nasekljanim luštrekom.

nasvet:

Ker spada juha v skupino enolončnic jo ponudimo kot samostojno jed, nato ponudimo še sladico ( gratinirane palačinke z skuto oz gratinirane palačinke z orehi)

FIŽOL

Fižol vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, mineralne snovi, provitamin A, vitamine skupine B, kot tudi vitamina C in E. Sveži fižol je nizkokaloričen: 100g ima le približno 31 kalorij/130 kJ.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]