Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

piščančja prsa z ingverjem in limono

sestavine za 2 osebe:
cca 500 g piščančjih prs brez kosti in kože oz 1 kom
2 limone

40 g meda
0,10kg svežega ingverja
dve žlice koruzne moke

2dcl vode
začimbe ( poper , vegeta , sol, muškatni orešček)

2 žlice rjavega sladkorja

5 žlic moke
1 dcl olivnega olja


priprava:
Piščančja prsa natremo z soljo, poprom, vegeto in povaljamo v moki. V ponvi segrejemo olje , položimo prsa v ponev in pečemo na srednjem ognju (cca 25min), med pečenjem obračamo prsa in vzdržujemo zlato rjavo skorjo. Omaka: ingver olupimo in narežemo na tanke rezance, eno limono operemo ter narežemo na tanke krhlje. Ingver in limono prepražimo in med praženjem dodamo še rjavi sladkor in popopramo, nato dodamo med , potrosimo z koruzno moko ter zalijemo z vodo in sokom ene limone. . Omako kuhamo še cca 10 min. Piščanjčja prsa prerežemo po dolgem in nato na kolobarje. Položimo na krožnik in oblijemo z omako. Kot prilogo postrežemo njoke oz kuhan riž.


INGVER
Trstiki podobna začimbna rastlina s čudovitimi cvetovi in z aromatičnimi, odebeljenimi in grčasto razvejanimi korenikami. Te v kuhinji uporabljamo kot začimbo, ki daje jedem svež in opojen okus.
Je prijetnega vonja in nekoliko pekočega, a hkrati sladkastega okusa.
UPORABA:
■ Z ingverjem začinjamo predvsem neizrazite, tako slane, kot tudi sladke jedi: kruh, ribe (v omakah), (mleto) meso, divjačino, klobase, piščance in race, riž, zelenjavo (zlasti zelenjavne pireje in juhe), ribe, marinade, zavrelice, juhe, jetrno pašteto, omake za k mesu in perutnini ter karije.
Ingver je nepogrešljiv pri pripravi znamenitega angleškega ingverjevega kolača in ingverjevih kolačkov, dodaja pa se tudi mlečnemu rižu, čajnemu in medenemu pecivu ter sadnim sladicam, zlasti z jabolki, bananami ali/in rabarbaro.
■ Z ingverjevim sokom začinjamo jedi z ribami in lupinarji, juhe, marinade in nekatere omake. Pripravimo ga tako, da olupljeno koreniko tanko narežemo, zmečkamo v stiskalniku za česen in ožamemo.
■ Z ingverjem v prahu, ki ima manj arome in je dvakrat ostrejši od svežega, varčno začinjamo zlasti sladke jedi, na primer torte, pudinge in pečeno sadje (predvsem jabolka in rabarbaro).
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo