Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

o peninini, priporočila...

Pri odpiranju penine je dobro, če je ohlajena med 6 in 8 stopinj celzija. Če jo želite odpreti brez poka naj bo umirjena, steklenica naj leži pod kotom 45°, zamašek počasi izvlecite z obračanjem levo in desno.

Penina je odliečen aperitiv, saj ima mehurčke, ki nam vzbudijo apetit, ne preveč alkohola, ki nam bi požgal brbončice. Sveže penine lahko pijemo tudi brez hrane v dobri družbi ali pa kot osvežitev toplih poletnih večerov. Resne, zrele penine brez problema podpirajo več jedi ob daljšem obedu.

Nekaj pa drži kot pribito, penina je skoraj obvezen del počastitve svečanih trenutkov.



slovenske penine ...

ZLATA RADGONSKA PENINA ekstra suha
kulinarično priporočilo:
mladi kozji sir in ostali ne prestari siri, pol pikantne predjedi , jedi z gobami...

penina CAROLINA suha
kulinarično priporočilo:
lažje jedi z različnimi omakami, zelenjavo, ribami, dimljenim sirom...


PULLUS penina ekstra suha
kulinarično priporočilo:
ribji carpaccio, ribji kanapeji...


spumante, prosecco...


CARTA NEVADA SEMI SECO polsuho
kulinarično priporočilo:
surovi škampovi repki, za ženske...


SATEN
kulinarično priporočilo:
postrv, surove ostrige , brancinov carpaccio...


šampanjci...


BLANC DE BLANCES
kulinarično priporočilo:
rdeče meso, jedi z mejo do pikantnega okusa...


brut IMPERIAL
kulinarično priporočilo:
morske jedi, školjke, mladi sir...


brut RESERVE
kulinarično priporočilo:
spremljevalec prefinjenih jedi - suši, kaviar, škampi na žaru v listih limonovca...
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]