Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

LOSOS Z BALZAMIČNIM KISOM

SESTAVINE ZA 2 OSEBE:

2 fileja lososa brez kože
2 žlice miksanih pelatov
1 žlica gorčice
1 žlica kisle smetane
začimbe (sol, poper, rožmarin, mešanica začimb za solatni preliv)
0,05l balzamičnega kisa
1 žlica olivnega olja
česen
vejica peteršilja
2 lista zelene solate

PRIPRAVA:

Pelate, gorčico, kislo smetano , začimbe dobro skupaj zmešamo in premažemo fileja lososa. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija in pečemo 14 minut, da zmes dobi lepo zlatorjavo barvo (mikrovalovna pečica , funkcija crips - 6 minut). Česen in peteršilj fino sesekljamo , dodamo olje ter balzamični kis. Na krožnik položimo solatni list, čez njega file lososa ter prelijemo z pripravljenim prelivom z balzamičnega kisa. Jed ponudimo , kot toplo predjed.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]