SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

POLENTA S PRŠUTOM

setavine za 4osebe:

4skodelice INSTANT POLENTA
2kom PARADIŽNIK
1kom ČEBULA
0,20kg PRŠUT V KOSU, BREZ KOSTI IN KOŽE
1kom KOCKA: PEČENKINA OMAKA
ZAČIMBE: sol, poper, timijan, majaron
8skodelic VODA
4žlice OLIVNO OLJE
ČESEN po okusu

po želji:
KEFIR oz. KISLO MLEKO oz. KISLA SMETANA

predpriprava:

- ČEBULO OČISTIMO, ZREŽEMO NA MAJHNE KOCKE
- PRŠUT ZREŽEMO NA KOCKE
- PARADIŽNIK OČISTIMO IN ZREŽEMO NA KOCKE
- ODMERIMO (4skodelice oz. 8skodelic) INSTANT POLENTO IN VODO
- ČESEN OČISTIMO IN SESEKLJAMO NA DROBNO

priprava:


ČEBULO NA OLIVNEM OLJU S SOLJO PREPRAŽIMO, DA PORUMENI. NATO DODAMO PRŠUT TER ZAČIME (timijan, majaron, poper). PRAŽIMO TOLIKO ČASA, DA PRŠUT DOBI ZLATORJAVO BARVO. DODAMO PARADIŽNIK, PRAŽIMO ŠE TOLIKO, DA SE PARADIŽNIK RAZPUSTI. ČESEN DODAMO PRAŽENI MEŠANICI,  KO ZADIŠI ZALIJEMO Z VODDO, DODAMO KOCKO. KO SE KOCKA RAZPUSTI, DODAMO POLENTO. MEŠAMO IN KUHAMO cca 2min.
POLEG POLENTE POSTREŽEMO KISLO MLEKO, KEFIR (moj izbor oz. najboljša kombinacija), KISLO SMETANO ALI PA  POLENTO UPORABIMO KOT PRILOGO JEDI KI IMA OMAKO.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]