SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

hitri obrok: MESNI ŠPAGETI, RDEČA PESA



Čas priprave:
35 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
rdečo peso lahko nadomestimo z že pripravljeno ali zamenjamo s katero drugo solato





Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg mletega mesa
1 večja čebula
1 srednje velik korenček
1 kom zelene paprike
1 zrel paradižnik
1 koncentrat kocka pečenkina omaka
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
sol, poper
majaron
timijan
0,50 kg špagetov
1 kg rdeče pese
1 nožno konico kumine
vinski kis
olivno olje

Predpriprava:
- rdečo peso operemo in damo kuhati : vre naj približno 20 minut
- česen in peteršilj sesekljamo
- čebulo očistimo ter grobo sesekljamo
- paradižnik grobo zmeljemo
- korenje in papriko očistimo, operemo in grobo zmeljemo v multipraktiku
- pristavimo kozico z vodo, kateri smo dodali malo soli in žlico olja ; ko zavre v njej skuhamo špagete al dente


Priprava:
OMAKA
Čebulo na olivnem olju prepražimo, dodamo sol, poper in začimbe ter pražimo na visokem ognju približno 5 minut. Dodamo grobo mleto zelenjavo (korenje in papriko) in pokrito dušimo približno 7 minut. Dodamo česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo z mletim paradižnikom in 0.30 lit vode ter dodamo kocko - pečenkina omaka. Dobro prevremo približno 5 minut, nato dodamo kuhane špagete, da se prepojijo z omako (približno 2 minute - kuhamo).
SOLATA
Ko je rdeča pesa kuhano jo ohladimo v hladni vodi, olupimo in narežemo na tanke lističe. Dodamo sol, poper, kumino, olivno olje in vinski kis ter dobro premešamo. Po potrebi dodamo malo vode.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]