Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

MESNE PITICE

Zahtevnost:
srednja
Čas priprave:
30 minut
Nasvet:
jed lahko postrežemo kot predjed, prigrizek ali pa kot glavno jed s solato ; mleto meso lahko nadomestimo z kako drugo vrsto mesa ali pa zelenjavo


Sestavine za 4 osebe:
0.40 kg mešanega mletega mesa
1 žlico sezamovih semen
1 kom šalotke
1/2 paprike
1/4 podolgovate kumare
8 rezin sira
1 zavitek hlajenega svežega listnatega testa (275g)
sol
poper
majaron
timijan
muškatni orešček
olivno olje

Predpriprava:
- šalotko in papriko očistimo ter fino sesekljamo
- kumaro operemo ter na grobo sesekljamo

Priprava:
Mletemu mesu dodamo sesekljano šalotko in papriko, ki smo jo predhodno prepražili na olivnemu olju. Nato dodamo še sezam semena, majaron, timijan, muškatni orešček sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo. Z mase oblikujemo 4 mesne polpete. Listnato testo odvijemo z role in ga prerežemo na 4 dele. Vsako četrtino testa nato prepognemo in nanjo položimo mesni polpet. Čez mesni polpet položimo sir in potrosimo z grobo sesekljano kumaro. Pitice položimo v pekač in jih pri 190°C pečemo približno 14 minut.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]