Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

PIZZA S SIROM CAMEMBERT


Zahtevnost:
enostavno
Čas priprave:
1.20h
Nasvet:
nadev za pizzo je lahko odvisen samo od vaše kuharske domišljije




Sestavine za testo:
0.60 kg moke
7 žlic olivnega olja
0.005 kg kvasa
0.30 lit mlačne vode
1/2 čajne žličke soli

Priprava testa:

Kvas vmešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. Moko presejemo, posolimo ter prelijemo z olivnim oljem. Vse skupaj  malo premešamo. Dodamo vzhajan kvas  in ugnetemo v prožno testo. Oblikujemo hlebček, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut.

Nadev za pizzo:
1/3 konzerva olupljenih pelatov (konzerva 400g)
5 lističev sveže bazilike
origano
poper, sol
1 kom rumene parike
0.15 kg mesni sir
1 kom sir camambert (250g)

Testo razvaljamo na pol centimetra debelo v obliki pekača in ga položimo v pekač. Testo premažemo s pelati (pelate zmeljemo ter dodamo sol, poper, origano in svežo sesekljano baziliko) in obložimo z natanko narezanimi rezinami mesnega sira. Nato obložimo še s kolobarji paprike in tankimi rezinami sira camambert.
Pečico segrejemo na 230°C in pečemo približno 15 minut.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]