Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

VROČE VIŠNJE

ZAHTEVNOST: *****
ČAS PRIPRAVE: 10 MINUT
NASVET: VIŠNJEV KOMPOT LAHKO NADOMESTIMO Z DRUGIM SADNIM KOMPOTOM ; ČE UPORABIMO SVEŽE SADJE (JABOLKA, JAGODE, BOROVNICE) DODAMO NA PEST SADJA 0,10lit VODE (pest sadja - 1 oseba)
Sestavine za dve osebe:
0,30 lit višnjevega kompota
3 žlice sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja
3 žlice jedilnega škroba - fini koruzni škrob (gustin)
4 kepice sladoleda po izboru
sladka smetana za dekoracijo

Priprava:
Višnjev kompot s sladkorjem in vanili sladkorjem zavremo. Dodamo gustin, ki smo ga predhodno raztopili v malo hladne vode, premešamo in pustimo približno štiri minute, da se na najmanjšem dovodu energije kuha.
V servirno posodo položimo sladoled, prelijemo z vročimi višnjami ter okrasimo s smetano.
Kuhane višnje lahko ohladimo in jih uporabimo kot hladen preliv ali za nadev torte.
Višnjeva torta s tem nadevom je prav okusna, a večina, ki pozna tisto pravo staro torto "TEMNI GOZDIČEK", ve da je notri ta krema s dodatkom stepene sladke smetane.

TRAČKO ŠPAROVČEK
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]