Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

AJDOVI OCVRTKI

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut
Nasvet: ocvrtki se odlično podajo kot priloga k divjačini ; postrežete jih lahko tudi kot samostojni prigrizek, saj njihov sladkast okus ne potrebuje še kosa mesa
RECEPTI Z AJDE


Sestavine za prilogo, 4 osebe:
0,25 kg ajdove kaše
1 skodelica moke (0,20lit)
2 jajca
sol, poper
1/2 čajne žličke mletega ingverja
3 vejice svežega peteršilja

olje za cvrtje

Predpriprava:
- ajdovo kašo operemo ter skuhamo v osoljeni vodi z dodatkom popra (kuhamo približno 12 minut)
- peteršilj operemo pod tekočo vodo 

Priprava:
Kuhano ajdovo kašo pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika. Pretlačeni kaši dodamo moko, jajca, mleti ingver, sesekljan peteršilj ter po potrebi še dosolimo. Sestavine dobro premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo počivati vsaj 20 minut. Med počivanjem masa nekoliko naraste in dobi puhast videz.
S pomočjo dveh žlic (pomakamo jih v vodo) oblikujemo žličnike, ki jih ocvremo v vročem olju, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]