Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kokosova kocka s kislo smetano

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1 ura
Nasvet: sladica je osvežilna in odličnega okusa, če jo imamo čez noč v hladilniku
sladica s kislo smetano


Sestavine za pekač cca 25*17 cm:
Biskvit:
4 jajca
3 žlice moke
3 žice sladkorja
1 žlica kakava
2 žlica olja
4 žlice mleka

Nadev:
0,20 kg kokosove moke
0,18 kg kisle smetane
0,20 l mleka
5 žlic sladkorja
1 vrečka vanili sladkorja (13g)
0,10 kg jedilne čokolade za kuhanje
0,20 l sladke smetane
2 žlici olja

Priprava:
Biskvit:
Jajca s sladkorjem penasto umešamo, da naraste s pomočjo električnega mešalnika, dodamo olje in mleko ter s stepalno metlico premešamo. Počasi dodajamo moko pomešano s kakavom in jo narahlo vmešavamo.
Biskvit stresemo v namaščen pekač in v segreti pečici na 200°C pečemo približno 25 minut.
Ko se biskvit ohladi ga prečno prerežemo na štiri dele.

Nadev:
Kokosovo moko namočimo v mleko pomešan s kristalnim sladkorjem in vanili sladkorjem (cca 20 min).

Stepemo sladko smetano in ob koncu primešamo kislo smetano. Kokosovo moko odcedimo, ostanek mleka prihranimo za namakanje biskvita, ter ga primešamo k mešanici sladke in kisle smetane. Dobro premešamo in nadev je pripravljen.

Sestavljanje:
Biskvit namočimo z ostankom mleka, premažemo z nadevom (1/3) in ponovimo še dvakrat postopek, tako, da na vrhu dobimo plast biskvita.
Jedilno čokolado z dvema žlicama olja stopimo nad vodno soparo in prelijemo zgornjo plast biskvita.
Vse skupaj postavimo v hladilnik in pustimo počivati vsaj pol ure, nato narežemo kocke poljubne veličine.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]