SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Bleki z makom in skuto

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut
Nasvet: bleki s skuto in makom se postrežejo kot samostojna jed ; zelo okusni so tudi z zeljem (zeljne krpice) - na zaseki prepražimo sveže zelje, začinimo ter dodamo domače bleke
skuta, mak, recepti s skuto, recepti z makom

Sestavine za 4 osebe:
Testo za testenine - bleki:
14 zvrhanih žlic moke
1 jajce
ščepec soli
1 žlička olivnega olja
0,05 l hladne vode

Za omako - po osebi:
1 žlica masla
2 žlici mletega maka
2 žlici skute
2 žlici sladkorja

Priprava testa:
recept za doma narejene testenine, kulinarični recept za testenine
V PVC posodo presejemo moko, dodamo ščepec soli, žličko olivnega olja, hladno vodo ter jajce.

S pomočjo lesene žlice mešamo, da se naredi kepa in se testo ne prijema več stranic posode.

Nato na pomokani deski s pomočjo dlani gnetemo (cca 4 min). Testo je dovolj pregneteno, ko ga prerežemo - ne vidimo sledi moke in zračnih mehurčkov. Oblikujemo hlebček, pokrijemo in pustimo počivati 20 minut.

Hlebček testa s pomočjo dlani ali valjarja razvaljamo na 1 cm debelo.

Narežemo trakove širine 1,5 cm.
Trakove s testa narežemo na 2 cm dolge koščke ter jih s pomočjo rok raztegnemo za eno dolžino.

Kuhamo jih v slanem kropu 9 minut. Ko so bleki skuhani jih splaknemo s hladno vodo.

Omaka:
Na maslu na hitro prepražimo mleti mak, dodamo skuto in sladkor ter pražimo 3 minute. Dodamo bleke in skupaj dušimo, da se bleki pogrejejo in navzamejo okusa maka in skute.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]