Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Makova kocka s teranom in breskvami

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 MINUT
Nasvet: BRESKVE LAHKO ZAMENJAMO S HRUŠKAMI


Sestavine za pekač 36*26 cm:
5 jajc
10 žlic kristalnega sladkorja
5 žlic moke
2 zavojčka vanili sladkorja (8g)
4 žlice mletega maka
5 žlic mleka
3 žlice olja
1 konzerva breskovega kompota (820 g)
0,15 l terana
nekaj klinčkov
1/3 čajne žličke mletega cimeta

Priprava:
5 jajc, 5 žlic kristalnega sladkorja in en zavojček vanili sladkorja penasto umešamo s pomočjo električnega mešalca (10 min - količina naraste za trikrat).
Stepeni masi dodamo 5 žlic mleka in 3 žlice olja, 5 žlic mletega maka in 5 žlic presejane moke. 

Vse skupaj s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo premešamo ter ulijemo v namaščen pekač.
Maso v pekaču poravnamo.

Breskve odcedimo in narežemo na manjše kocke ter potrosimo po biskvitni masi.
Pekač položimo v ogreto pečico ter na 190°C pečemo 25 minut.
V kozico zlijemo 0,30 l soka od vloženih breskev, 0,15 l terana, 0,15 l vode in dodamo 5 žlic kristalnega sladkorja, 1 zavojček vanili sladkorja, 1/3 čajne žličke cimeta in nekaj klinčkov.

Mešanico pustimo vreti 5 minut in nato prelijemo pečen biskvit.

Pustimo počivati vsaj pol ure, nato narežemo na poljubne kocke ter postrežemo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]