SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Zvitek s koromačem in kefirjem

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 60 minut
Nasvet: nadev ohladimo vsaj do mlačnega, drugače boste težje zavili zvitek zaradi strukrure listnatega testa ; zvitek ponudimo topel ali hladen



Sestavine za 4 osebe:
1 koromač
2 paradižnika
1/4 podolgovate gladke kumare
4 srednje velike krompirje
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (265g)
0,25 l kefirja
1 žlica majoneze
2 žlice masla
1 jajce
začimbe (sol, tribarvni poper, žafranika, bazilika, origano)

Priprava:
Zelenjavo očistimo, operemo ter narežemo.
- krompir skuhamo, olupimo in narežemo na tanke lističe
- paradižnik prerežemo na pol ter narežemo na tanke lističe
- kumaro narežemo na tanke kolobarje in nato jih prepolovimo
- koromač prepolovimo in narežemo na tanke lističe
V ponvi raztopimo maslo, dodamo koromač ter kumare in pražimo toliko časa, da zelenjava dobi zlato-rjavo barvo.
Dodamo krompir, paradižnik ter začimbe (1/2 žličke soli, ščepec suhe bazilike in origano) in pražimo toliko časa, da se paradižnik razpusti (6 min).
Pražen nadev ohladimo.

Listnato testo razvijemo, 2/3 testa namažemo z ohlajenim nadevom in zavijemo v zvitek.
V pekač položimo peki papir in nato zvitek ter ga premažemo s razžvrkljanim jajcem.

Pečemo 30 minut na 190°C.
Preliv za zvitek:
V posodo zlijemo kefir, dodamo žlico majoneze, ščepec soli, grobo mleti tribarvni poper in žafraniko.

S pomočjo kuhinjske metlice preliv dobro premešamo.

Zvitek narežemo na poljubne oblike ter prelijemo s prelivom s kefirja.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]