SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Domača kremna rezina

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut / 2,5 h
Nasvet: okus lahko izboljšate: ko kuhate mleko dodate vanilijev strok ; kremne rezine so odlične če v hladilniku počivajo vsaj 6 ur
domača kremna rezina, bl, vanilijeva kremaejska rezina, blejska kremna rezina, kremšnita



Sestavine za 20 kremnih rezin (pekač: 30*25*6 cm):
1,6 l mleka
0,42 kg kristalnega sladkorja
10 jajc
0,27 kg gladke moke
4 žlice ruma
2 vrečka vanili sladkorja (8g)
1,5 zavitka svežega valjanega listnatega testa (en zavitek 275g)
0,50 l sladke smetane

Postopek:
Listnato testo odvijemo ter ga odrežemo na velikost pekača (+1 cm več, ker se med pečenjem testo nekoliko skrči). 

S pomočjo noža po testu naredimo luknjice ter ga pečemo na 200°C 11 minut.

Za kremne rezine rabimo dve pečeni testni podlogi.
Rumenjake ločimo od beljakov.
Rumenjakom dodamo presejano moko, 2/3 kristalnega sladkorja, vanili sladkor, 0,10 l mleka, 0,20 l vode ter s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo v gladko maso.
Beljake ter 1/3 kristalnega sladkorja stepemo v trd sneg.
Pečeno listnato testo položimo v model oz. pekač v katerem bomo naredili kremne rezine.
1,5 l mleka z dodatkom 5-ih žlic vode (vodo dodamo, da se med segrevanjem mleko ne prime dna) zavremo. Ko mleko zavre, počasi dolivamo maso z rumenjakov in s pomočjo kuhinjske metlice vseskozi mešamo. 

Masa je kuhana ko se zgosti (3 min).

Kuhani masi dodamo polovico stepenih beljakov, rum ter z električnim mešalnikom premešamo.

Dodamo drugo polovico stepenih beljakov ter s pomočjo kuhinjske metlice narahlo umešamo v maso.

Maso ulijemo v model, poravnamo ter postavimo v hladilnik vsaj za dve uri.

Stepemo sladko smetano, stresemo na kremo ter poravnamo. Čezenj položimo drug kos pečenega listnatega testa.

Testo posujemo z mletim sladkorjem ali prelijemo s stopljeno čokolado.

NASVET
- kremne rezine boste veliko lepše in lažje narezali, če prvo z nožem narežete zgornje testo in nato zrežete še kremo (nož pomakate v vročo vodo)
- glaziranje s čokolado: čokolado stopite nad soparo ter dodate olje (100 g čokolade, 3 žlice olja) ; ko se bo čokolada strdila, bo dobila lesk

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]