SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ričet s klobaso

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,35 ure
Nasvet: prekajene klobase lahko nadomestimo s prekajenimi rebrcami ali šinkom
enolončnica, recept za ričet, ričet, suha klobasa


Sestavine:
0,30 l rjavega fižola
0,30 l ješprenja
2 srednje veliki čebuli
2 večja rdeča korenja
1/2 srednje velike kolerabe (cca 300g)
2 lista svežega zelja
sol, poper
majaron, timijan, lovorjev list
2 prekajeni klobasi
1 žlica paradižnikovega koncentrata
4 žlice olja
4 stroke česna

Priprava:
Fižol namočimo za pol ure.

Odcedimo vodo, zalijemo s svežo hladno vodo, dodamo pol čajne žličke soli, en lovorjev list, ščepec popra ter kuhamo.

Fižol skuhamo na tri-četrt.
Ješprenj namočimo za pol ure, operemo ter odcedimo.
Korenje in kolerabo očistimo, operemo ter narežemo na kocke velikosti fižola.

Liste zelja operemo, osušimo ter narežemo na majhne kocke.
Čebulo očistimo ter narežemo na kocke velikosti fižola.

Na segretem olju prepražimo čebulo. Ko dobi zlato-rjavo barvo dodamo narezano zelenjavo (korenje, koleraba, zelje) ter začimbe (1 čajna žlička soli, dva lovorjeva lista, ščepec popra, majarona in timijana) in pražimo 10 minut.
Praženi zelenjavi dodamo ješprenj, paradižnikov koncentrat ter sesekljan česen.

Ko česen zadiši zalijemo z 2,5 l vode, premešamo ter počakamo, da zavre. 
Ko zavre, ga na najmanjšem ognju kuhamo 45 minut.

Dodamo na tri-četrt kuhan fižol z vodo ter klobasi in kuhamo še pol ure.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]