Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečene jajčne testenine z osličem

Jajčne testenine, ki se uporabljajo za jušno zakuho, lahko postrežete tudi kot zelo okusno glavno jed.
recepti testenine, recept testenine, recept oslič
35 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
250 g jajčnih testenin za jušno zakuho v obliki kock oz. zvezdic
2 fileja osliča (cca 250g)
140 g gladke kumare
120 g rdeče paprike (približno polovica)
140 g sira ementaler 
1 konzerva (400 g) paradižnikovih kock v lastnem soku
2 stroka česna
sol, grobo mleti tribarvni poper, rožmarin
olivno olje

PRIPRAVA
File osliča narežemo na tanjše rezance ter jih na hitro prepražimo na olivnem olju.

Praženemu osliču dodamo sesekljan česen, a ko zadiši, zalijemo z 0,10 l vode in koščki paradižnika v lastnem soku.

Omaki dodamo pol čajne žličke soli, dva ščepca popra, eno čajno žličko rožmarina in dobro prevremo (4 minute).
Jajčne testenine za jušno zakuho skuhamo v osoljeni vodi na tri četrtine, odcedimo in stresemo k pripravljeni omaki.

Vse skupaj dobro premešamo, stresemo v pekač in poravnamo.
Rdečo papriko, gladko kumaro in sir narežemo na majhne kocke, začinimo z dvema ščepcema soli in popra ter premešamo.
Narezano ter začinjeno zelenjavo in sir potrosimo po testeninah ter pokapamo z olivnim oljem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 25 minut.
Pečene testenine z osličem pustite nekaj minut, da se umirijo, nato razrežete na 4 dele in postrežete.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]