Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Fige s cimetom

Res da fige vsebujejo veliko sladkorja in posledično veliko kalorij, a so bogate tudi z različnimi zdravimi snovmi, ki jih organizem potrebuje. Med drugim s figami premagujemo utrujenost, delujejo pomirjevalno in urejajo prebavo.
zahtevnost
6 minut

SESTAVINE:
500 g fig
200 g kremnega sira mascarpone
3 zvrhane žlice mletega sladkorja
1/3 čajne žličke naribane limonine lupine
1/3 čajne žličke naribane pomarančne lupine
1/4 čajne žličke mletega cimeta
za posip: cimet, kakav

PRIPRAVA
Fige operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Nato, jih do polovice križno prerežemo.
V posodo stresemo kremni sir mascarpone, dodamo mleti sladkor, naribano limonino in pomarančno lupino, cimet ter dobro premešamo.
Pripravljeno kremo stresemo v dresirno vrečko ter jo nabrizgamo v zareze na figah.

Fige postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo. Tik pred serviranjem jih potrosimo z mešanico cimeta in kakava.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]