Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Junčji zrezek s kaprami in zelenim poprom

Odlični okusni za večerjo v dvoje.
ZA 2 OSEBE
15 MINUT
SESTAVINE:

300 g junčjega stegna (dva zrezka po 150 g)
2 žlice konzerviranega zelenega popra
2 žlice kaper
2 debelejše rezine koromača
4 okrasne paradižnike
3 žlice načo sira
1 žlica grobo ribanega parmezana
sol
1 vejica rožmarina
1 vejica peteršilja
3 vejice timijana
olivno olje

PRIPRAVA
Zrezka potolčemo z lesenim kladivom in nekajkrat zarežemo, da se med peko ne skrčita in ohranita prvotno velikost. Nato segrejemo ponev, vanjo položimo zrezka, pokapamo z olivnim oljem, priložimo rožmarin in popečemo na obeh straneh, da dobita zrezka zlato rjavo skorijco.
Popečenima zrezkoma dodamo zelen poper in kapre, solimo po okusu in pečemo na srednjem dovodu toplotne energije, 8 minut.

Po 4 minutah pečenja zalijemo s tremi žlicami vode.
Zrezkoma dodamo okrasni paradižnik in koromač, ki smo ga predhodno popekli (na vsaki strani 2 minute).

Ponev pokrijemo z ALU folijo, ugasnemo dovod toplotne energije in pustimo počivati 4 minute.
Junčji zrezek položimo na servirni krožnik, nanj položimo rezino koromača in pokapamo z omako, ki je nastala med pečenjem. Nato načo sir zmešamo z eno žlico vroče vode in ga prelijemo preko koromača. Potrosimo z grobo sesekljanim peteršiljem, timijanom ter s parmezanom.

Postopek serviranja ponovimo z drugim zrezkom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]