Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jajčni muffin

Klasični zajtrk, jajca s slanino, na modernejši način.
2 OSEBE
20 MINUT
Kaj se potrebuje za okusen zajtrk?
4 rezine toasta
4 jajca
12 rezin kraške pancete
4 čajne žličke naribanega sira
maslo
tribarvni grobo mleti poper
1,5 žlice majoneze
nekaj listov mešane listnate solate



PRIPRAVA
Rezinam toasta odrežemo rjavo skorjico.
Rezine toasta s pomočjo kuhinjskega valjarja stanjšamo za pol.
Pekač za muffine dobro namažemo z maslom. Nato odprtine obložimo s toastom, tako da toast gleda čez rob.
S toastom obložene odprtine na pekaču za muffine, obložimo z rezinami kraške pancete.
Nato v vsako odprtino položimo po eno čajno žličko naribanega sira.
V vsako odprtino ubijemo eno jajce.
Pripravljen pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 15 minut.

Pečene muffine pustimo nekaj časa v pekaču, da se umirijo. Nato jih odstranimo iz pekača, položimo na posteljico iz listnate solate, priložimo majonezo ter potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]