SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Vlečeno testo

Receptura za preprosto pripravo vlečenega testa, ki ga lahko uporabimo za zavitek, burek, pite...

Kaj in koliko potrebujete za pripravo vlečenega testa?

350 g moke, tip 500
15 ml olivnega olja 
150 ml hladne vode
1 žlica alkoholnega kisa
1 jajce
1 ščepec soli
olivno olje za premaz



PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo ščepec soli, jajce ter prelijemo z mešanico iz vode, olja in kisa.

Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min, pri gnetenju NE uporabite dodatne moke).

Oblikujemo hlebček.
Hlebček testa postavimo v skledo. Nato ga, na tanko, premažemo z olivnim oljem in pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati 30 minut.
Testo stresemo na delovno površino, ki smo jo prekrili s krpo in potrosili z moko.

S kuhinjskim valjem testo razvaljamo v obliko kroga, debeline pol centimetra. Nato ga s pomočjo rok čim tanjše razvlečemo.
Receptura oz. hlebček testa zadostuje za klasičen pekač. Tanko razvlečeno testo je velikosti 120*80 cm.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]