Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Vlečeno testo

Receptura za preprosto pripravo vlečenega testa, ki ga lahko uporabimo za zavitek, burek, pite...

Kaj in koliko potrebujete za pripravo vlečenega testa?

350 g moke, tip 500
15 ml olivnega olja 
150 ml hladne vode
1 žlica alkoholnega kisa
1 jajce
1 ščepec soli
olivno olje za premaz



PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo ščepec soli, jajce ter prelijemo z mešanico iz vode, olja in kisa.

Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino. S pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min, pri gnetenju NE uporabite dodatne moke).

Oblikujemo hlebček.
Hlebček testa postavimo v skledo. Nato ga, na tanko, premažemo z olivnim oljem in pokrijemo s kuhinjsko krpo.

Pustimo počivati 30 minut.
Testo stresemo na delovno površino, ki smo jo prekrili s krpo in potrosili z moko.

S kuhinjskim valjem testo razvaljamo v obliko kroga, debeline pol centimetra. Nato ga s pomočjo rok čim tanjše razvlečemo.
Receptura oz. hlebček testa zadostuje za klasičen pekač. Tanko razvlečeno testo je velikosti 120*80 cm.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]