Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Repki kozic z avokadom

Preprosta ideja iz kombinacije avokada in repkov kozic ponuja okusen in zdrav obrok.

SESTAVINE ZA PRIPRAVO
300 g repkov kozic
1 avokado
2 rdeči čebuli
4 stroke česna
olivno olje
tribarvni grobo mleti poper
sol
koper
bučno olje
temni balzamični kis


Avokado olupimo, prepolovimo in odstranimo koščico. Nato polovici položimo na pekač. Pokapamo z bučnim oljem in temnim balzamičnim kisom ter potrosimo s soljo, grobo mletim tribarvnim poprom in koprom. Postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 25 minut.
Čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženi čebuli dodamo repke kozic. Pražimo 10 minut. Dodamo grobo sesekljan česen in začinimo s soljo ter poprom. Ko česen zadiši, prelijemo s 50 ml vode. Kuhamo toliko časa, da voda izhlapi.
SERVIRANJE
Polovico pečenega avokada položimo na servirni krožnik in obložimo s polovico praženih repkov kozic. Postopek ponovimo z drugo polovico avokada.

NAMIGI
Uporaba zamrznjenih kozic!
Kozice namočite v hladno vodo. Ko se odtalijo, jih dobro odcedite.

Kot prilogo ponudite domač koruzni kruh brez glutena.

Za preprosto pripravo okusnega kruha potrebujete: 600 g koruzne moke brez glutena, 1 zavitek suhega kvasa (7 g), 30 ml olivnega olja, 3/4 čajne žličke soli in 400 ml mlačne vode.
Suhe sestavine za testo stresite v posodo. Nato prelijete z oljem in vodo. S kuhalnico dobro premešajte. Posodo pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite počivati 20 minut. Testo stresite v pekač in po potrebi poravnajte. Pustite počivati 15 minut.
Pekač položite v pečico ogreto na 185°C, za 60 minut.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo