Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni ravioli z jagodami

TESTO ZA ČOKOLADNE TESTENINE: Tudi doma pripravljene testenine so lahko okusna sladica!
0
Tudi doma pripravljene testenine so lahko okusna sladica!

Tisti, ki me spremljate ste najverjetneje zasledili, da iz mesca v mesec pred novim izzivom, a rezultat si lahko prvo preberete v tedniku ⏩NeDelo, priloga Odprta Kuhinja. Majski izziv je imel pri vseh štirih receptih tri skupne točke: TESTENINE, PREPROSTO in OKUSNO!
Raviole lahko shranite tudi v zamrzovalno omaro, čas kuhanja se ne podaljša! Pripravljene raviole ne shranjujte predolgo v hladilniku, saj sadje vsebuje vodo, a pri tem se bo testo razmočilo. NORMATIV V RECEPTURI: 1 SKODELICA - 240ML
Poleg receptur odgovorim vedno tudi na nekaj vprašanj s katerimi želim biti v pomoč pri kuhinjskem ustvarjanju, a najde se tudi kak nasvet... 😘 Eno razlaga se nanašala na...
Bi se dalo narediti sladko pašto in se tako izogniti karamelni omaki, ki se zdi kot »cela gora« sladkorja?
Po pokušanju raviolov moje brbončice bralcem sporočajo, da je sladkor v mejah normale in za uravnoteženost poskrbita kakav v testu in sladka smetana v karamelu. Absolutno pa gre tudi brez »gore« sladkorja, če kljub moji razlagi kdo želi brez ali malo manj. Pripravimo lahko vroč sadni preliv iz sadja (višnje, češnje, jagode, pomaranče …), ki se ujame s čokolado, a je treba vseeno dodati malenkost sladkorja ali zgoščen agavov sok. Namesto karamele bi se zraven podal tudi t. i. zimski posip iz praženih drobtin, cimeta in sladkorja.
 TESTENINE
2 skodelice ostre moke
½ skodelice kakava v prahu
3 jajca
1/3 skodelice vode
sčep soli
NADEV
200 g jagod
2 zvrhani žlici sira maskarpone
1 zvrhana žlica mletega sladkorja
OMAKA
1 skodelica sladkorja
1 ½ skodelice sladke smetane
IN ŠE
listi melise in jagode



V skledo stresemo moko, kakav, sol in razžvrkljana jajca. Prelijemo z vodo in umesimo prožno testo. Zavijemo v folijo za živila ter za pol ure shranimo v hladilnik.
Jagode očistimo in narežemo na tanke lističe. Dodamo maskarpone in mleti sladkor ter premešamo.
Testo razvaljamo v obliko kocke na debelino 3 do 4 milimetre. Razrežemo na kocke velikosti 5*5 centimetra. Na polovico kock položimo po čajno žličko nadeva. Prekrijemo z drugo polovico kock ter z vilicami dobro pritisnemo robove, da se testo zlepi. Kuhamo v vreli vodi 8 minut.
Sladkor ob stalnem mešanju pražimo toliko časa, da dobimo karamel (pribl. 4 minute). Previdno prilijemo sladko smetano in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da nastane gosto svilnata omaka.
Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz karamele. Nanj položimo raviole in potrosimo z listi melise in koščki jagod.
Jagode v nadevu lahko nadomestite s sadjem, ki se poda k čokoladi, kot so borovnice, višnje...
Testo imate lahko shranjen v hladilniku do 3 dni.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo