Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ledeni metin čaj z jagodami

LEDENI ČAJ - META - JAGODE - MARAKUJA: Kako preprečiti vnos odvečnega sladkorja v naše telo? Privoščite si doma pripravljen ledeni čaj.
0
Domača osvežitev za vroče dni!
Pred nami je letni čas, v katerem je pomembno med drugim tudi vnos zadostne tekočine v naše telo. Potrošniške navade in tempo življenja nas velikokrat prisili, da si omislimo kar ledeni čaj iz trgovske police, ki vsebuje veliko sladkorja.
Kako preprečiti vnos odvečnega sladkorja in hkrati narediti nekaj dobrega za naše telo? Privoščite si doma pripravljen ledeni čaj. 
Ima pa doma pripravljen  ledeni čaj vsaj še nekaj pozitivnih stvari! Ceneje kot plastenka čaja iz trgovine, uporabijo se zaloge čaja, ki so se nabrale čez jesensko zimski čas in enostavna priprava. A en od najpomembnejših razlogov za pripravo čaja doma je "VEMO IZ ČESA GA NAREDIMO IN POSLEDIČNO KAJ VNESEMO V SVOJE TELO"! 👌👍😋
ČAJ
4 vrečke metinega čaja
3 vejice melise
1 limeta
¼ čajne žličke cimeta
3 l vode
DODATKI
500 g jagod
3 marakuje
IN ŠE
zgoščen agavin sok
limeta
melisa
kocke ledu
Vodo nalijemo v kozico. Dodamo meliso, rezine limete in cimet. Segrevamo do vrelišča. Dodamo čajne vrečke in pustimo stati 10 minut. Precedimo in ohladimo.
Jagode in marakujo zmeljemo v sadno kašo.
Ohlajen metin čaj nalijemo v kozarec. Dodamo 3 žlice sadne kaše, ½ čajne žličke zgoščenega agavinega soka (uporabite lahko tudi kakšno drugo naravno sladilo), led, liste melise in rezino limete.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo