Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kozarec "SEPTEMBRSKA OSVEŽITEV"



Sladica v kozarcu za začetek šolskega leta. Okusna, osvežujoča in preprosta za pripravo! 
Osvežitev za prve šolske dni...
V poletnih mesecih zapostavil sladke recepture. Nekoliko bolj kislo septembrsko vreme prebudi mojo željo po sladkem, a tudi ideje kar "cvetijo". Kopica idej zapisana in skicirana v beležki, a sedaj čas, da vse skupaj spravim še v "prakso". 😉😋😀 V mesecu september bodo v ospredju "cuker" recepture, a kolekcijo poimenoval kar #SladkiBlaž . 😋👄
No ja, ne bodo manjkali pa tudi recepti iz drugih skupin...👌

Pri recepturi zabeleženo, da količina zadostuje za 6 oseb oz kozarcev. Jaz uporabil nekoliko večje kozarce (štiri steklene kozarce po 450 ml) in to z razlogom, ker "dvorski" preizkuševalci zelo sladkosnedi.
Le kako se upreti...

#KREMA
o   250 g kisle smetane
o   450 g naravnega tekočega jogurta
o   3 žlice limoninega soka
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   4 žlice kristalnega sladkorja
o   1 vrečka instant želatine – topne v hladnem (30 g)
#SadniPreliv
o   250 ml vode
o   350 g mešanega zamrznjenega sadja
o   8 listov mete
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja
o   3 žlice kristalnega sladkorja
o   3 liste želatine
#DEKORACIJA
o   stepena sladka smetana
o   kakavovi keksi
o   karamelni preliv

#SestavineZa
6 oseb

#ČasPriprave
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
*jajca
*gluten

*Odvisno od izbora »dekoracije«.

#PostopekPripraveRecepta

Kislo smetano stresemo v skledo. Dodamo tekoči jogurt, limonin sok, kristalni in vanilijev sladkor. Premešamo. Nato dodamo instant želatino in dobro premešamo. Kremo nalijemo v kozarce, do polovice. Za 20 minut shranimo v hladilnik.
Zamrznjeno mešano sadje stresemo v kozico. Dodamo vodo, vanilijev in kristalni sladkor in grobo zrezane metine liste. Segrevamo do vrelišča. Nato vmešamo liste želatine, ki so bili 5 minut namočeni v hladni vodi. Ohladimo na pol.
Kozarce s kremo napolnimo s sadnim prelivom. Nato kozarce postavimo nazaj v hladilnik, da se sladica dobro ohladi in sadni preliv strdi. Priporočam "čez noč".
Kozarce okrasimo s keksi, stepeno smetano in karamelnim prelivom. 

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]