Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kozarec "Jesenska osvežitev"



Osvežujoča sladica v kozarcu, ki je primerna za vse letne čase.
Osvežitev za jesenske dni...

Moja trenutna faza je ustvarjanje "cukra"! 🍫😝🍫 Sladko ustvarjanje bilo v planu za september, a ker se nabralo toliko idej do preklica predvsem sladke recepture... 👌😋
Sladki kozarec je nastal iz sestavin, ki so bile doma na zalogi. Predvidevam, da vas ima večina sestavine doma... Tako da v akcijo... Ne boste razočarani! 
Ptičja prspektiva...

#JogurtovaKrema
500 ml jagodnega jogurta
1 vrečka instant želatine, topne v hladnem (30 g)
#LimoninaKrema
50 g masla
sok dveh limon
3 žlice sladkorja
1 čajna žlica ostre moke
100 ml hladne vode
2 rumenjaka
#Dodatek
4 slive
nekaj vafelj palčk z lešnikovo kremo

#SestavineZa
4 osebe

#ČasTermičnePriprave
6 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca


Hitro pripravljeno...
#PostopekPripraveRecepta
Jagodnemu jogurtu dodamo instant želatino, topno v hladnem. Dobro premešamo. Kremo nalijemo v štiri kozarce. Postavimo v hladilnik za pol ure.
V kozico nalijemo limonin sok. Dodamo maslo in sladkor. Ko zavre primešamo moko, ki smo jo razmešali v 100 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute. Umešamo dva rumenjaka. Nato odstavimo kozico iz vira toplotne energije. Z limonino kremo prelijemo jagodno kremo v kozarcih. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi (priporočam "čez noč").
Pred serviranjem okrasimo s krhlji sliv in vafelj palčkami.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]