Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladna pita

ČOKOLADNA PITA IZ TREH VRST ČOKOLADE: Okusno pito lahko uporabite kot biskvit za torto ali pripravite čajno pecivo...


Okusi za jesenske dni! 
Kombinacija okusov, ki bo navdušila vse...
Le kdo se lahko upre čokoladi? Tako kot večina mojih receptov ima tudi trojna čokoladna pita svojo zgodbico. Če razkrijem le delček. Za mano nekaj napornih dni, a v takih dneh se vsaj meni prileže čokolada. Na blogu imam že kar nekaj čokoladnih receptur, a da se ne ponavljam bilo potrebno uporabiti malo sive celice. 👌😉 In lahko verjamete na besedo, meni popolni okusi...
Recept za pito, ki jo lahko poimenujem tudi čokoladna torta, je sestavljen tako, da lahko "biskvit" uporabite tudi kot osnovo za torto. Pri pripravi uporabil klasični pekač za torte premera 26 centimetrov. Končni izdelek v višino meri 6 centimetrov in lahko iz njega narežete  3 plasti za torto. Kremo za torto lahko pripravite iz kremnega sira maskarpone in topljene bele čokolade. Pito imate lahko shranjeno v hladilniku do tri dni in ne bo veliko spremenila okusa. Meni osebno je bil najboljši okus drugi dan. Pri nas se je serviralo s stepeno sladko smetano in malinami. In še zadnji namig: biskvit lahko spečete v pravokotnem pekaču, narežete na kocke in imate pred sabo že čajno pecivo. 😉😋
#Biskvit
o   150 g moke
o   150 g margarine za pečenje
o   6 jajc
o   100 g temne čokolade
o   100 g mlečne čokolade
o   100 g mlečne čokolade z mletimi lešniki
o   50 g kakava
o   150 g kristalnega sladkorja
o   150 g kremnega sira maskarpone
o   1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
o   1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
#Dodatek
o   čokolada v prahu
o   stepena sladka smetana
o   maline

#SestavineZa
8-10 oseb

#ČasTermičnePriprave
80 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca


Začetek in konec!
#PostopekPripraveRecepta
Čokolado nalomimo na manjše kose in raztopimo nad vodno soparo. 
Margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi razrežemo na manjše kose. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Z električnim mešanlnikom na najvišji hitrosti stepamo toliko časa (približno 4 minute), da dobimo penasto zmes. Prilijemo stopljeno čokolado (temperatura ne sme biti višja od 32 stopinj, ker se bo drugače margarina stopila) in dodamo maskarpone. Stepamo, da se sestavine povežejo.
Čokoladni osnovi dodamo jajca. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (8-10 minut), da zmes naraste za trikrat. 
V zmes umešamo moko, ki smo ji primešali kakav in pecilni prašek. Pekač za torto premažemo z margarino in obložimo s papirjem za peko (dno in stranica). Biskvitno zmes stresemo v pekač. Pekač na rahlo nekajkrat stresemo, da se biskvitna zmes enakomerno porazdeli po pekaču.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 175 stopinj za 60 minut. Po dvajsetih minutah, pekač pokrijemo s kosom papirja za peko.
Ko se pita do polovice ohladi jo s pekačem shranimo v hladilnik za 2 ure, da se dobro ohladi. 
Odstranimo pekač in papir za pečenje. Pito potrosimo s čokolado v prahu. Narežemo na poljubne kose in serviramo s stepeno smetano in malinami.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo