Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Fižolova pita

Torta oz. pita brez glutena: rdeči fižol, kakav v prahu, maslo... popolna kombinacija, za popoln užitek...


Kombinacija rdečega fižola in kakava v obliki pite oz. torte je popolna ideja med drugim za osebe, ki ne smejo uživati glutena.

pita z rdečim fižolom

Vse pogosteje v svoji kuhinji iščem ideje, da se čim večkrat ognem živil, ki vsebujejo gluten. In to tudi eden od razlogov, da nastala spodnja receptura. Že pred časom sem kupil vrečko bio rdečega fižola. Prvotni namen bil pripraviti sladico. Fižol končal v shrambi, a če iskren nekoliko pozabil na njega.
Med pospravljanjem in čiščenjem shrambe naletel na njega. Zelo na hitro padla odločitev, fižol namočil čez noč, a naslednji dan se začelo ustvarjanje... 😋😉 Končni rezultat tako mene kot dvorne preizkuševalce pozitivno presenetil. Je pa žal tudi res, da pol kilce fižola z nekaterimi dodatki končalo v smeteh. Rezultat ni bil tak kot si ga zamislil, a po poizkusih
uspelo in moje brbončice dovoljujejo končno verzijo za objavo... 😋😋😋😋😋

torta z rdečim fižolom brez glutena

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 8 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 40 minut  ALERGENI laktoza, jajca

500 g kuhanega rdečega fižola
3 jajca
150 g masla
170 g kristalnega sladkorja
100 g + 1 zvrhana žlica (za posip pekača) kakava v prahu

5 g soli
žlica vanilijeve arome
žlica rožne vode
čajna žlica pecilnega praška
pol čajne žlice soda bikarbone
žlica vode
mleti sladkor za posip pite

*



recepti brez glutena

1.  Fižol namočimo "čez noč". Nato odlijemo vodo v kateri se je namakal fižol, zalijemo s svežo in skuhamo z dodatkom ščepa soli in sladkorja. Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Odmerimo pol kilograma kuhanega rdečega fižola.

2. Fižol stresemo v posodo multipraktika. Dodamo jajca, sladkor, sol, vanilijo, rožno vodo in vodo. Zmeljemo v gladko zmes. Dodamo na kocke narezano maslo, kakav, pecilni prašek in soda bikarbono. Zmeljemo v zmes, da se sestavine dobro povežejo.

3. Pekač za torto (premer 26 cm) premažemo z maslom in potrosimo s kakavom. Fižolovo zmes stresemo v pekač in poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut.

pita recepti

4. Pečeno pito pustimo eno uro v pekaču, da se dobro ohladi. Nato odstranimo okvir pekača, narežemo na poljubne kose in potrosimo z mletim sladkorjem.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo