Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ledena rulada

POMLADNO POLETNI HIT! Meni najljubši sladoled in naj marmelada, v kombinaciji za grešenje...
0


... alias Sladoledna rola!

Osvežitev za pomladne in poletne dni!

sočna rulada recepti

Preprosta in sočno hladna ideja za vse sladkosnede. Za nadev sem uporabil orehov sladoled in brusnično marmelado. Okusa se odlično dopolnjujeta z rahlim biskvitom. Seveda se lahko igrate z okusi in izberete svojo najljubšo kombinacijo... 👌👍😋

recepti okusna rulada
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE BISKVITA  12 minut   ALERGENI jajca, gluten, laktoza, oreščki

4 jajca
4 zvrhane žlice sladkorja
4 žlice moke
2 žlici olja
2 žlici mleka

NADEV
1000 ml mlečnega sladoleda z orehi
350 g brusnične marmelade

OSTALO
sladkor za posip
...

recepti sladoled

1. Sladoled postavimo na sobno temperaturo za približno 20 minut, da se začne topiti. Nato ga stresemo v skledo in s kuhinjsko metlico premešamo. Sladoled stresemo na kos ALU folije. Zavijemo in oblikujemo valj. Shranimo v zamrzovalno omaro, da zamrzne.

2. V skledo mešalnika ubijemo jajca. Dodamo sladkor in na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 8 minut), da zmes postane svetlo rumena in naraste za trikrat. Primešamo mleko in olje. Nato postopoma na rahlo umešamo moko.

3. Biskvit za rulado stresemo na papir za peko. Enakomerno zamažemo. Biskvit s papirjem za peko preložimo na pekač. Pekač položimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 12 minut.

4. Na delovni pult položimo kos papirja za peko in ga potrosimo s sladkorjem. Pečen biskvit položimo na njega tako, da zgornji del gleda navzdol. Odstranimo papir na katerem se je pekel. Zavijemo v valj. Pustimo, da se ohladi.

5. Biskvit za rulado razvijemo in enakomerno premažemo z brusnično marmelado. Zamrznjenemu sladoledu odstranimo folijo. Nato ga položimo na začetek biskvita in zavijemo. Potrosimo z mletim sladkorjem in razrežemo na poljubne kose.

SERVIRNI NAMIG Ledeno rulado dokončajte tik pred serviranjem. Druga možnost. Rulado dokončajte in shranite v zamrzovalno skrinjo. Dvajset minut pred serviranjem jo postavite na sobno temperaturo. Nato jo potrosite s sladkorjem in razrežite.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo