Račje meso se odlično ujame v kombinaciji z masleno bučo in krompirjem.
Račja bedra se naj dan pred pripravo odtalijo. Jaz osebno prakticiram pri zamrznjenem mesu, da ga dan pred uporabo shranim v hladilnik in pustim, da se počasi odtali. Se pa vsekakor znajdem tudi v situaciji, da pozabim...🙈🙉🙊 Tako, da si na dan priprave pomagam z odtaljevanjem pri sobni temperaturi (približno 2 do 3 ure - seveda odvisno od velikosti kosa). Če se pa še bolj mudi zapakirano meso namočim v mlačni vodi (ne več kot 40 stopinj)...
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 2 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno ČAS PEKE 75 minut ALERGENI brez
2 račji bedri (kos približno 260 g)
2 manjša krompirja
1/2 maslene buče
5 strokov česna
1 čebula
ŽAČIMBE
⅓ čajne žlice soli
ščep kajenskega popra
⅓ čajne žlice majarona
ščep muškatnega oreščka
oljčno olje
|
...
|
1. Krompir in masleno bučo očistimo in narežemo na srednje velike kose. Stroke česna olupimo in prerežemo na pol. Čebulo olupimo in zrežemo na nekoliko večje kose.
2. Račji bedri položimo v pekač. Dodamo pripravljen krompir, bučo, čebulo in česen. Začinimo in premešamo. Pokapamo z oljčnim oljem.
3. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 75 minut.
DELOVNI NAMIG Med peko račja bedra z dodatki nekajkrat (na približno 20 minut) premešamo in prelijemo s sokom, ki nastaja med peko.
Ni komentarjev
Objavite komentar