>

Račja bedra iz pečice



Račje meso se odlično ujame v kombinaciji z masleno bučo in krompirjem.

martinovi recepti

Račja bedra se naj dan pred pripravo odtalijo. Jaz osebno prakticiram pri zamrznjenem mesu, da ga dan pred uporabo shranim v hladilnik in pustim, da se počasi odtali. Se pa vsekakor znajdem tudi v situaciji, da pozabim...🙈🙉🙊 Tako, da si na dan priprave pomagam z odtaljevanjem pri sobni temperaturi (približno 2 do 3 ure - seveda odvisno od velikosti kosa). Če se pa še bolj mudi zapakirano meso namočim v mlačni vodi (ne več kot 40 stopinj)... 

recept raca
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 2 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE  75 minut   ALERGENI brez

2 račji bedri (kos približno 260 g)
2 manjša krompirja
1/2 maslene buče
5 strokov česna
1 čebula

ŽAČIMBE
⅓ čajne žlice soli
ščep kajenskega popra
⅓ čajne žlice majarona
ščep muškatnega oreščka
oljčno olje
...

1. Krompir in masleno bučo očistimo in narežemo na srednje velike kose. Stroke česna olupimo in prerežemo na pol. Čebulo olupimo in zrežemo na nekoliko večje kose.

2. Račji bedri položimo v pekač. Dodamo pripravljen krompir, bučo, čebulo in česen. Začinimo in premešamo. Pokapamo z oljčnim oljem.

3. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 75 minut.
DELOVNI NAMIG Med peko račja bedra z dodatki nekajkrat (na približno 20 minut) premešamo in prelijemo s sokom, ki nastaja med peko.




Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018