Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vafelj štručka s perutničkami

Okusna jed, ki je nastala po spletu nesrečnih okoliščin... Rezultat, okusna jed s slastno vafelj štručko in bbq piščančjimi perutničkami...


Kalorično, a vredno greha!

#ŠmeksiŽmah Čiki vafl

belgijski vafelj
Marsikdaj kakšen faktor med delovnim procesom ponagaja 😤! Posledično potrebna hitra odzivnost 💭! Poiskati potrebno novo rešitev 👍💪😋, saj na koncu šteje le rezultat in zadovoljstvo gosta...💖
Zgornji sestavek je torej kriv, da je nastala spodnja receptura. Jed sem si zamislil nekoliko drugače in želel servirati belgijski vafelj z BBQ perutničkami. Da vse skupaj nekoliko poenostavim in razbremenim predpripravo ter serviranje sem vaflje naročil pri dobavitelju. Tri ure pred serviranjem mi sporočil, da z dobavo zaradi prevelikega povpraševanja ne bo nič.... In da mi jih lahko dostavijo šele na petek. Kaj če meni na petek, če jih jaz rabil na ponedeljek... 😡😡😡
Sedaj ko brez jeze in ihte pogledam nazaj ugotavljam, da mogoče celo dobro za neljubi dogodek. Moji hrčki v sivih celicah so se v kritičnem momentu ponovno izkazali. Rezultat izpadel odlično, a na koncu dobil še eno idejo za enega od naslednjih receptur.

vafelj recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 45 minut  ALERGENI laktoza, gluten

ŠTRUČKE
500 ml ostre moke
500 ml mleka
120 ml sončničnega olja
žlica pecilnega praška
½ čajne žlice soli
½ čajne žlice sladkorja
2 jajci

PERUTNIČKE
zgornji in srednji del piščančjih peruti
kefir
ostra moka
sol, pecilni prašek, mleta rdeča paprika, olje za cvrtje

OSTALO
BBQ omaka
tanke rezine rdečega zelja
sir feta
parmezan
peteršilj


.



1. Moko stresemo v skledo. Dodamo sol, sladkor in pecilni prašek. Premešamo. Nato z električnim mešalnikom v suhi del umešamo dva rumenjaka, olje in mleko. Na koncu v maso na rahlo umešamo stepen sneg dveh beljakov.

2. V vročem olju postopoma ocvremo žličnike, da dobijo zlato rjavo skorjo. Ocvrte štručke polagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
DELOVNI NAMIG Žličnik naredite s pomočjo dveh žlic za serviranje, ki ga takoj previdno položite v vroče olje.

3. Zgornji in srednji del piščančjih peruti operemo pod tekočo vodo. Osušimo, začinimo s soljo in mleto rdečo papriko. Peruti stresemo v posodo in zalijemo s kefirjem. Toliko, da so le te prekrite. Premešamo in pustimo, da se 20 minut marinirajo.

4. Peruti povaljamo v moki v katero smo vmešali pecilni prašek. Ocvremo. BBQ omako nalijemo v ponev in nekoliko segrejemo. Dodamo ocvrte peruti in premešamo, da se na njih naredi glazura.
DELOVNI NAMIG Na skodelico moke uporabite čajno žlico pecilnega praška. 

waffel

SERVIRNI NAMIG Vafelj štručko prepolovite. Spodnji del obložite s tankimi rezinami rdečega zelja in piščančjimi perutmi. Potrosite z drobljeno feto. Pokrijete z zgornjim delom štručke. Potrosite s parmezanom in grobo zrezanim peteršiljem.

PS: Ni večjega užitka, kot jesti tako hrano z rokami, obirati kosti in na koncu oblizniti prste... 😋👌👏😂




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo