Gamberi z lubenico



Hitro kosilo ali večerja za ljubitelje morskih okusov s kančkom eksotike.

#ŠmeksiŽmah Sladki škramplni na sprehodu po solinah

bela polenta
Tehnologija vzgoje sadja in zelenjave tako napredovala, da lahko sedaj že sredi zime dobimo lubenico. Pa da povem mimogrede, bila res sladka, kot sredi poletja... 🙊Pred vami še ena receptura iz sklopa ŠmeksiŽmah, ki zaradi narave priprave ne vsebujejo točnih receptur (zakaj in ostalo, si lahko preberete v eni izmed preteklih objav iz omenjene rubrike). Se pa ve, da zabeležena fotka z mobilcem narejena za arhiv tik pred serviranjem lačnemu gostu...👌😉💝

DELOVNI NAMIG Tistemu, ki ne dišijo gamberi 😂😋jih lahko nadomesti s koščki piščanca ali kockami sira za žar.

lubenica

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 15 minut  ALERGENI laktoza, gluten, raki

150 g gamberov - po osebi
kos lubenice - po osebi
60 g fete - po osebi
tanke rezine rdečega zelja

ZDROBOVA POSTELJICA
skodelica pšeničnega zdroba
dve skodelice vode
ščep soli
žlica masla

KARAMELIZIRANI LEŠNIKI
pest lešnikov
⅓ čajne žlice soli
⅓ čajne žlice soli

OSTALO
oljčno olje
peteršilj
sladki čili preliv za spomladanske zavitke

.




1. Lešnike stresemo v posodo. Dodamo sladkor in sol. Prilijemo 60 ml vode. Premešamo. Stresemo v pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 10 minut, da karamelizirajo. Lešnike ohladimo in s pomočjo kuhinjskega kladiva stremo.

2. V kozico nalijemo vodo. Dodamo ščep soli in maslo. Ko voda zavre vkuhamo pšenični zdrob.

3. Gambere stresemo na vročo ponev. Pokapamo z oljčnim oljem in na hitro popečemo (2 minute). Med peko večkrat premešamo.

SERVIRNI NAMIG Z žlico na servirni krožnik nanesemo pšenični zdrob. Obložimo z rezinami rdečega zelja, s praženimi gamberi in koščki lubenice. Potrosimo z zdrobljeno feto, karameliziranimi lešniki in grobo zrezanim peteršiljem. Pokapamo s prelivom za spomladanske zvitke.

PS: SLADKI ČILI PRELIV SE DOBI V VEČINA TRGOVINAH, KI IMAJO TUDI AZIJSKI ODDELEK OZ. POLICO!👍



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018