Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Prekajen jezik na hitro



Okusna jed za hitro kosilo med tednom!
Če ni jezika, pride prav tudi pečenica...
So dnevi med tednom ko čas ne dopušča, da se zadržujemo v kuhinji. Ali pa pride dan ko nagaja "lenoritis"🙈🙉🙊 in vam kuhinja ne "diši", je pa vse eno potrebno nekaj narediti. Ob moji naravi dela ko se veliko gibljem po kuhinjah pride do tega stanja velikokrat, zato v večini iščem hitre rešitve. ⏰In to je ena izmed njih...
Priporočam, da jed solite tik pred serviranjem! Namreč prekajen jezik jedi "da" določeno stopnjo slanosti. Jaz pri pripravi uporabil sveže pelate. Če jih pa ni pri roki lahko uporabite dva paradižnika.

Hitro in okusno...


o   200 g prekajenega jezika mlade govedine
o   1 rdeča paprika
o   4 pelate
o   250 g polnozrnatih peresnikov
o   2 stroka česna
o   ¼ čajne žlice grobo mletega čilija
o   par listov bazilike
o   sol
o   olivno olje
o   60 g mladega sira iz slanice

#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza

#PostopekPriprave

Prekajen jezik narežemo na čim tanjše rezine.
Pelate in papriko očistimo in narežemo na rezine. Stresemo v vročo ponev. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo tri minute. Dodamo rezine jezika, na lističe narezan česen in čili. Prelijemo s 150 ml vode in kuhamo 12 minut. 
Omaki primešamo kuhane polnozrnate peresnike, liste sveže bazilike in solimo po okusu.
Pred serviranjem potrosimo z mladim sirom iz slanice, ki smo ga razdrobili.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]