Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonin tiramisu

LIMONIN TIRAMISU: Nežen kiselkast okus in mehka struktura bosta sigurno očaral. Je pa tudi popolna izbira kot desert za vse letne čase.


Limonin tiramisu je popolna sladica z osvežujočim okusom, ki bi ga lahko poimenoval tudi limonina torta brez peke! 
Osvežujoči okusi za vse letne čase...

Nežen kiselkast okus in mehka struktura bosta sigurno očaral. Je pa tudi popolna izbira kot desert za vse letne čase.
Že pred začetkom priprave eno limono shranite v zamrzovalno skrinjo, katero boste uporabili na koncu za dekoracijo. Limono pred zamrzovanjem za 10 minut namočite v mlačno vodo, da se iz lupine izločijo pesticidi... Pri dekoraciji uporabil še posušeno meliso. Čez poletje se je nabralo kar nekaj odvečnih šopkov, zato sem jo posušil za jesensko zimski čas. Seveda pa lahko uporabite tudi svežo ali meto...
Zamrznjena limonina lupina in posušena melisa sta pika na "i"...
#Krema
o   85 g masla
o   sok treh limon
o   60 g kristalnega sladkorja
o   15 g jedilnega škroba
o   2 rumenjaka
o   voda
o   500 g kremnega sira maskarpone
o   60 g mletega sladkorja
#TekočinaZaNamakanjeKeksov
o   450 ml vode
o   120 g sladkorja
o   ½ čajne žlice naribane limonine lupine
o    čajne žlice cimeta
#Dodatki
o   300 g keksov Savoiardi
o   limona
o   suhi listi melise


#SestavineZa
8 oseb

#ČasPriprave
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
gluten
laktoza
jajca


Obliko pekača izberite po lastni presoji...
#PostopekPriprave
V kozico nalijemo 450 ml vode. Dodamo 120 g sladkorja, cimet in naribano limonino lupino. Ko voda zavre, kuhamo 6 minut. Odstavimo in ohladimo.
Sok treh limon nalijemo v posodo z merami za tekočino. Nato do črte za 200 ml nalijemo vodo. Tekočino nalijemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in maslo. Ko voda zavre dodamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode in rumenjaka. Ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute. Limonino kremo stresemo na krožnik, pokrijemo s kosom folije za živila in pustimo, da se ohladi.
Maskarpone stresemo v skledo. Dodamo ohlajeno limonino kremo in mleti sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti zmešamo v gladko zmes.
Kekse namakamo v ohlajeni sladki vodi in polagamo v okrogel pekač za torto premera 26 centimetrov, da prekrijemo dno. Namočene kekse prekrijemo s polovico kreme. Nato prekrijemo s plastjo keksov, ki jih namakamo v sladki vodi. Dodamo drugo polovico kreme in zamažemo. Tiramisu postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. 
Pred serviranjem odstranimo okvir pekača. Nato na tiramisu naribamo zamrznjeno limonino lupino in potrosimo s suhimi listi melise.
Limonin tiramisu lahko naredite tudi v kvadratnem pekaču. Kekse Savoiardi, ki jih poznamo tudi kot "BABY PIŠKOTI" lahko na preprost način pripravite kar doma. Receptura pa TUKAJ!


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo