Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji takitosi z zelenjavo in sirom

Hrustljavi takitosi z nadevom iz piščanca, zelenjave in sira. Idealna ideja za sobotno kosilo.
0

Tri zavite piščančje tortilje z zelenjavnim nadevom, pečene do hrustljavega zaključka


Hrustljavi, zaviti in polni okusa! Takitosi so vedno dobra sobotna ideja, še posebej, če vklopiš pečico in daš noge gor med peko.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 tortilji (premer 25 cm)

  • 200 g pečenih piščančjih prs

  • 1 korenček (nariban)

  • 1/2 paprike (narezane na majhne kocke)

  • 40 g sira (nariban)

  • 2 žlici grškega jogurta

  • česen (suhi granulat), čili, sladka rdeča paprika, sol, poper - po okusu

  • olivno olje

Postopek

  1. Piščančja prsa nareži na tanke rezance in zmešaj z naribano zelenjavo, sirom, začimbami in jogurtom.

  2. Tortilji razreži na 4 dele, nadevaj in zavij v majhne rolice. Postavi v pekač in premaži z mešanico olivnega olja in vode (žlica - žlica)

  3. Pecite 15 minut na 200 °C.

Dodaj še jogurtovo omako: dodaj malo nastrgane lupine limete in soka, drobnjak – za dip kot iz restavracije.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo