Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Goveji zrezki v gorčični omaki z pirejem

Mehki goveji zrezki v kremasti gorčični omaki in gladek krompirjev pire. Nedeljsko kosilo s klasičnim pridihom.
0

Realistična fotografija nedeljskega krožnika z govejim zrezkom, omako in krompirjevim pirejem

Za konec tedna nekaj bolj klasičnega, a še vedno hitro pripravljenega. Mehki goveji zrezki in rahla omaka z zenfom – comfort nedelja.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 4 tanke zrezke mlade govedine (350 g)

  • 1 čebula

  • 1 žlička gorčice

  • 100 ml smetane za kuhanje

  • 2 krompirja za pire

  • 60 ml smetane za kuhanje

  • 1 žlica masla 

  • sol, poper - po okusu 

  • olje

Postopek

  1. Zrezke popeci v vroči ponvi na olju, odstavi. Na isti ponvi prepraži čebulo, dodaj gorčico in smetano.

  2. Zrezka vrni v omako in kuhaj še 8 minut. Začini po okusu.

  3. Krompir skuhaš, pretlačiš z maslom, smetano za kuhanje in soljo.

Omaki lahko dodaš lahko tudi kisle kumarice in polnozrnato gorčico – super paše v omako.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo