Ko po vikendu zmanjka energije, pride prav jed, ki se pripravi skoraj sama. Frittata je kot pekačaš v ponvi – znotraj mehka in sočna, zgoraj zapečena in hrustljava. V tej verziji se krompir sreča z bučko in sirom, vse skupaj pa je idealno za hiter, brezmesni ponedeljek.
Sestavine (za 2 osebe)
-
5 jajc
-
1 večji krompir
-
1 manjša bučka
-
50 g naribanega sira
-
1 manjša čebula
-
1 strok česna
-
2 žlici mleka
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, poper po okusu
-
vejica peteršila
Postopek priprave
-
Priprava krompirja
Krompir olupi in nareži na tanke rezine. V slani vodi ga kuhaj 8 minut oz. dokler ni skoraj mehak. Odcedi in ohladi. -
Bučka in čebula
Medtem nareži bučko na tanke polmesece, čebulo pa na trakove. Na žlici olja v večji ponvi popraži čebulo, dodaj bučko in praži 4 minute, da se zmehča. Dodaj še strt česen in vse skupaj odstavi. -
Jajčna masa
V skledi razžvrkljaj jajca z mlekom, dodaj nariban sir, sol, poper in sesekljan peteršilj. -
Sestavi frittato
V večji ponvi (ki gre lahko tudi v pečico) segrej preostalo olje. Razporedi kuhani krompir in popečeno zelenjavo. Prelij z jajčno maso in rahlo pretresi ponev, da se masa enakomerno razporedi. -
Pečenje
Frittato peci na srednjem ognju pokrito približno 8 minut, nato odkrito še 3 minute. -
Serviranje
Postrezi toplo ali hladno, z listnato solato ali kosom kruha. Odlična tudi za s sabo!
Če ti ostane, jo razreži na trikotnike in shrani v hladilniku – naslednji dan je še bolj okusna, posebej hladna kot "snack".
Ni komentarjev
Objavite komentar